V dňoch 1. a 2. júna 2012 sme opäť po roku mali možnosť spoluorganizovať MDD počas Dní mesta Hnúšťa.

Piatok ráno sa aj napriek nepriaznivému počasiu hŕstka mládežníkov spolu s kazateľom vybrali do Hnúšte na námestie pred budovu polikliniky. Pre deti boli pripravené rôzne hry, floorbal, freesbee, vojelbal, štafety a iné. Keď sa vyčasilo, konečne mohli postaviť hlavnú atrakciu - trampolínu, ktorej sa tí najmenší už nevedeli dočkať a rodičia neverili a nechápali prečo je zadarmo. Pokiaľ oslávenci šantili, vyskytla sa príležitosť prezentovať im náš zbor, dôvod nášho príchodu, predstaviť im skutočného Darcu - Ježiša Krista.

Veľmi nám pomohol aj náš rómsky priateľ Dávid zo Závadky, ktorý špeciálnu starostlivosť venoval rómskym tínedžerom. S trpezlivosťou odpovedal na ich otázky, radil im, aby si užívali mladosti, aby sa tak veľmi nesnažili napodobňovať dospelých, najmä čo sa týka fajčenia a konzumácie alkoholu, však sa dá zabaviť aj bez toho, čoho sme boli jasným príkladom. Rozprával im ako Boh zmenil a mení jeho život, že pred Ním sme si všetci rovní, že sme Jeho deti.

Sobotný deň, plný slnka, sme v rámci "Cesty rozprávkovou záhradou" mali svoje stanovište v Záhrade 1. mája. Pri obľúbenej trampolíne deti zabával veselý klaun Bambi, ktorý im z balónikov na počkanie povykrúcal psíka, opičku, či iné zvieratká. Veľký farebný parašut (textilný kruh v tvare padáka) a skákajúce loptičky oslovili najmä tých celkom maličkých, a tak sa do hier zapojili aj rodičia, či starí rodičia. V tesnej blízkosti mal ukážku práce Kynologický klub mesta Hnúšťa, nachvíľu sme prerušili hru s loptičkami, aby psíkov zbytočne nerozptyľovali. Prestávku ocenili nielen udýchaní rodičia ale aj vyčerpaní mládežníci, však celodenné zabávanie detí dalo zabrať.

Počas obidvoch dní sme stretli veľa detí z klubu, priateľov, susedov, kolegov, bývalých spolužiakov ... známych, s ktorými sme mohli podiskutovať o našej službe v Hnúšti, piatkových športových kluboch, Anglickom tábore a iných akciách, ktoré pravidelne pripravujeme.

Našu službu sme ukončili spoločnou modlitbou s vďakou za príležitosť spoluorganizovať Dni mesta, za ochranu počas oboch dní a prosbou o správne smerovanie životov, ktoré sme mohli ovplyvniť.

Samozrejme ani my sme neodolali rozvoniavajúcim dobrotám z grilu a po dobre odvedenej práci sme sa posilnili pečeným mäskom, či klobásou. Pri stole s chutným jedlom sme zhodnotili naše skúsenosti a úsilie.