Pre decká z piatkového športového klubu a D.E.P.O. klubu sme na Veľkonočný pondelok poobede pripravili netradičnú prechádzku/špacírku po meste. Po klasických veľkonočných radovánkach, ako je polievanie a vinšovanie, mali možnosť využiť zvyšok dňa pri skutočnej zábave. Aby sa tieto krásne okamihy zvečnili nemohli chýbať ani fotografi.

Na toto podujatie okrem pozvánky upozorňovala aj mini básnička.

Veľkonočná foto špacírka vás dnes čaká,
zábava to bude, veru, všakovaká.
Chladno je, aj keď slnko svieti,
frišký pohyb vo vás podnieti,
pre istotu sa teplo oblečte,
i nových kamarátov dovlečte.
13:30 je čas, kedy začíname,
nech celé mesto obeháme,
máme na to dve hodinky,
informujte svoje maminky.
Budete sa správať slušne,
inak budú postihy príslušné!
Indície hravo vylúštime,
popri tom sa vyšantíme,
všetky miesta vyfotíme,
parádne sa zabavíme.

Stretli sme sa 6. apríla 2015 pred D.E.P.O. klubom a rozdelili sme sa na dva tímy. Vedúci družstiev dostali zadanie s tridsiatimi veršovanými indíciami, ktoré museli vylúštiť, splniť a odfotiť sa na určenom mieste a toto všetko stihnúť do časového limitu dvoch hodín. Pár minút pred koncom stanoveného času sme sa opäť stretli pred klubom a spoločne si skontrolovali splnenie úloh. Keďže sa obom družstvám nepodarilo nájsť pár hľadaných miest, spolu s niektorými zvedavcami sme sa pre úplnosť vybrali zdokumentovať nesplnené body.

Po vzhliadnutí dôkazového materiálu a spočítaní bodov sme sa opäť stretli na vyhodnotení Fotošpacírky 23. mája 2015 v D.E.P.O klube. Pri tejto príležitosti sme z toho množstva fotiek pripravili pár minútovú prezentáciu slúžiacu pre overenie splnenia zadaných úloh. Keďže jeden tím bol za nevhodné správanie potrestaný strhnutím dvoch bodov, nastala remíza. Na záver sme každému účastníkovi - víťazovi, odovzdali diplom a užitočné ceny (fotoalbum, pravítkovú záložku a ceruzku). Súťažiacim klubákom sa táto akcia veľmi páčila a tešia sa čo pre nich vymyslíme zase o rok.

Ak aj vy máte chuť riešiť nevídané úlohy, overiť si dôvtip a odvahu skúste sa na chvíľku zamyslieť ako dobre poznáte mesto Hnúšťa a nahliadnite do zoznamu šifier. Alebo si radšej, bez trápenia, vo fotogalérii pozrite ako to zvládla naša mládež.